Vaste locatie in Vlaardingen voor praktijkonderwijs FIA

Gisteren werd tijdens een oriënterende raadsavond o.a. gesproken over de Food Innovation Academy (FIA): een MBO- en HBO-opleiding, waar leerlingen opgeleid worden tot levensmiddelentechnoloog.
Jaarlijks zijn er in onze regio ca. 160 mensen nodig in deze branche.
De opleiding bestaat inmiddels 2 jaar, waarbij de theorie op Lentiz Life wordt gegeven en de praktijk bij ondernemers op locatie. Dat laatste wordt steeds lastiger te realiseren.
Het is daarom de ambitie om een vaste locatie voor praktijkonderwijs te realiseren in Vlaardingen. Daarvoor is een financiële bijdrage nodig van de gemeente.

Wij onderschrijven de noodzaak van een vaste locatie voor praktijkonderwijs van de FIA, omdat met deze opleiding de jeugdwerkloosheid wordt teruggedrongen en in de personeelsbehoefte van het regionale bedrijfsleven kan worden voorzien.
Twee vliegen in één klap!

Via onderstaande link kunt u de raadsmemo lezen met een beschrijving van meerdere varianten, voor wat betreft doorgroeimogelijkheden en geraamde kosten, om de praktijkruimte te realiseren. Omdat in variant 3 ook een project opgezet gaat worden voor vroegtijdige schoolverlaters, heeft deze variant onze voorkeur.

https://vlaardingen.raadsinformatie.nl/document/5305971/1/FIA_raadsmemo_2017-05-11