Opening Sociale Super van Lopik

Gisteren was het dan zover: de opening van Super van Lopik aan de Vetteoordsekade 6 is een feit. De Sociale Supermarkt werd officieel geopend door demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma. Maar voordat dit zover was, is er veel werk verzet door Eric Dijkhuizen, directeur van de coöperatie Vlaardingen Werkt, samen met veel vrijwilligers.
En om het politieke draagvlak te vergroten, heeft de PvdA Vlaardingen, samen met V2000/Leefbaar Vlaardingen in juni 2016 een motie ingediend, waarin het college gevraagd werd dit initiatief van de coöperatie Vlaardingen Werkt te ondersteunen. Sinds die tijd heeft Klaas Terpstra met grote regelmaat op de deuren van het college geklopt, om het tempo erin te houden. En met succes!
Super van Lopik is geopend voor iedereen. Het aanbod is groot, zo’n 1500 artikelen met een scherpe prijs. En mensen met een laag besteedbaar inkomen kunnen een kortingspas aanvragen, zodat er tot maximaal 50% korting gegeven wordt.

Meer informatie hierover op de website van Vlaardingen Werkt: http://www.vlaardingenwerkt.nu/supervanlopik/

Er was veel belangstelling door de media. Hieronder een greep uit de publicaties over de opening van de Super van Lopik:
http://www.vlaardingen24.nl/nieuws/nieuws/Sociale-Supermarkt--geopend-voor-iedereen/17103
http://www.ad.nl/rotterdam/sociale-supermarkt-geopend-in-vlaardingen~a05f6419/
http://www.rijnmond.nl/nieuws/153869/Vlaardingse-supermarkt-reikt-minima-een-helpende-hand
http://www.hartvannederland.nl/search/sociale%20supermarkt%20in%20Vlaardingen/