Bloemetje van de maand – Thalita 60 jaar!

11 april 2024

Dinsdagavond, 9 april, zijn we naar de Stadsgehoorzaal gegaan om het Bloemetje van de Maand april aan te bieden aan Thalita. Op 11 april 2024 bestaat Thalita maar liefst 60 jaar. Dat is zeer zeker een felicitatie waard!

Thalita is in Nederland een uniek korps met haar uniform gelijk aan dat van de Engelse Guards en haar stijl identiek aan English Military Bands. De band verzorgt parades, taptoes en concerten. Daarbij straalt de band in alles de Engelse stijl uit.

Op zaterdag 13 april verzorgt de showbrassband en Thalita extra een concert met als titel Diamond Jubilee in de Stadsgehoorzaal. Ze spelen klassiekers, maar ook een Deep Purple-medley en een Golden Earring-medley.  En op zaterdag 14 september is er een grootse Street Parade door het centrum van Vlaardingen met tenminste 11 muziekkorpsen waaronder, natuurlijk, Thalita. Thalita heeft verder een nieuwe galashow: Sound of the Musicals met muziek uit o.a. The Phantom of the  Opera en Les Miserables.

Naast de showbrassband bestaat Thalita extra. Hierbij kunnen leden hun muzikale hobby blijven beoefenen zonder straatoptredens. Ze spelen één keer per week samen en geven een paar keer per jaar een concert.

Het was een genoegen of voor de repetities even in de Stadsgehoorzaal te zijn en de mensen te zien die met zoveel inzet en passie samen Thalita vormen! Het bloemetjes is natuurlijk bestemd voor alle leden van Thalita. Wilt u ze ook een “bloemetje” geven? kom dan naar de Stadsgehoorzaal op de 13de ( https://stadsgehoorzaal.nl/programma ), en zet 14 september met vette letters in uw agenda! U kunt Thalita verder volgen via hun website https://www.thalita.nl/ en via Facebook https://www.facebohttps://www.facebook.com/sbthalitaok.com/sbthalita